KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP

Musiikista  Levyraati  CD esittelyt  Sanat  Nuotit  Keikat  Keikalta  Julisteet  Videot  Videontekoa  Net Shop

OMASTA KYNÄSTÄ

UUSI LEVY

MIA JOKI & GOSPEL RIDERS

'Sulle valmis'

 

 

 

Albumit ja DVD:t

 

Artisti

Albumin nimi

Julkaisu

VOICE OF GOD

'Uusi sydän'

2000

SISKOT

'Hyvää Joulua'

2001

SEITSEMÄN

'Hän'

2002

MIA JOKI

'What Is Love About'

2003

MIA JOKI

'Kuin kyyhkynen'

2006

MIA JOKI 

'Aamuruskon maa'

2013

MIA JOKI 

'Aamuruskon maa' DVD

2015

MIA JOKI & GOSPEL RIDERS

'Sulle valmis'

2016

MIA JOKI & GOSPEL RIDERS

'Saan ajaa kohti Taivasta'

2016

 

 

CD-singlet

 

Artisti

CD-singlen nimi

Julkaisu

Siskot

'Hyvää Joulua'

2001

Siskot

'Aamuhetki'

2001

MIA JOKI

'I Miss You'

2003

MIA JOKI

'Nooa'

2005

MIA JOKI

MIA JOKI & GOSPEL RIDERS

'Usko Herraan Jeesukseen'

'Saan ajaa kohti Taivasta'

2006

2016

 

 

 

                           

                        

 

 

Ensimmäinen lauluni

 

"Jo pikkutyttönä mieleeni nousi sävelmiä. Ihmettelin aina mistä ne tulivat, koska en tuntenut niitä. Kerran rohkenin laulamaan laulujani ystäväni aikana ja hän innostui siitä niin, että sen jälkeen ‘omakeksimien laulujen esittäminen’ oli yksi lempileikkimme. Kaikkihan aina jostain alkaa..

 

Laulujen sanat muuttuivat ollessani 14-vuotias. Silloin sain löytää Hänet, jota pieni sydämeni kovasti etsi; Jeesuksen. Hän toi mukanaan kaikki vastaukset, niihin kysymyksiin, mitä nuoressa mielelläni oli. Jeesuksesta tuli se paras ystävä ja siten myös laulujeni aihe.

 

15-vuotiaana kirjoitin ensimmäisen lauluni. Vanhemmat olivat laittaneet meidät lapsena pianotunnille ja nyt siitä oli hyötyä. Ensimmäisestä sävellyksestä syntyi 'Pieni laulu'. Se kertoi etsivästä pienestä ihmisestä, joka tahtoo löytää elämäänsä totuuden ja tien taivaaseen. Olin aina ollut kova pohtimaan asioita ja minua kiinnosti asiat, mihin aikuiset eivät osanneet vastata. Elämän avainten löytyminen antoi aiheen säveltää."

 

 

Säveltäminen

 

"Sävellystyö sai alkunsa. En olisi lapsena uskonut, että aikuisena siitä tulee työ; työ, joka lähtee sisimmästä, tulee paperille, soi sydämille. Elämäni vaiheet puin sanoiksi: erilaiset tunteet, yksinäisyyden, tuskan, hiljaisuuden, kaipuun Jumalan puoleen. Sanoitukset kertoivat kasvusta Jumalan uudessa maailmassa pikkuhiljaa, askel askeleelta: synnintunto, katuminen, Jeesuksen löytäminen, armahduksen saaminen, ihana ilo! Mitä lähemmäs pääsin Jumalaa, sitä voimakkaampia lauluja syntyi.

 

Jotkut sävellykset alkoivat vain yllättäen soimaan päässäni. Silloin keskeytin työni ja juoksin pianon ääreen pistämään nuotit ja sanat ylös. Jollen tehnyt sitä, sävel soi aikansa ja lakkasi, vaikka luulin, en muistanut sitä enää illalla. Lopulta opin sen, että jos Jumala antaa laulun, siitä pitää olla kiitollinen ja kipittää pian jonkun soittimen ääreen. Toisinaan taas tunsin halun soittaa. Suljin itseni huoneeseen ja soitin sävelmiä tapaillen sanoja kuin puheena Jumalalle. Se on henkilökohtaista rukousta. Silloin tapahtuu jotain valtavaa syvällä sisimmässä, ihan kuin suuri Jumala tulisi ihmistä ihan lähelle.Luonnon osuus

 

"Käsittelen lauluissani olennaisena osana luontoa ja eläimiä. Jo lapsena sain elää ympäristössä, missä oli paljon eläimiä. Vanhempien opetus siitä, miten eläintä pitää aina auttaa, meni erittäin hyvin perille. Ei aikaakaan kun kotitalo täyttyi marsuista, undulaateista, kodittomista kissoista, kilpikonnista ja lopulta koirista. Katukoiratkin Espanjan maalta (Sofia, Vincent, Luna ja Jacky) saivat meiltä hyvän kodin, sekä uuden lisänimen "studiokoirat". Koirista tulikin todellinen harrastus musiikin, valokuvauksen ja sisustamisen ohella.

Lapsuuteni kesät sain viettää mummon luona maalla, pienessä punaisessa mökissä, josta tuli myöhemmin oikea kotipaikka. Maaseudun ihanassa rauhassa ovat kymmenet kappaleet saaneet alkunsa. Se kuinka kaikki alkaa uudestaan kuin tyhjästä, kuvaa Jumalan ihmeellistä maailmaa. Kun ajattelen esimerkiksi pientä siementä. Keväällä laitan sen maahan ja kun katson samaa kohtaa muutamien vuosien päästä voimakas puu, jonka oksilla lintuset tekevät pesänsä!

Aarre

      

"Jumala puhui minulle sävellysteni kautta. Joskus löysin vastaukset omista sanoituksistani juuri siihen ongelmaan, mitä satuin pohtimaan. Kun huomasin, miten musiikki vei minua voimakkaasti kohti Jumalaa ja miten se siunasi elämääni, ajattelin, että on itsekästä pitää tuo lahja vain itsellään. Siispä, puhuin asiasta eräälle musiikin 'asiantuntijalle', Harri Sampakoskelle.

 

Aloimme käyttää lauluja eri esiintymisissä ja vierailuilla. Ihmiset tulivat sanomaan, että ‘jokin’ kosketti heitä, ‘jokin’ pisti miettimään näitä asioita. Se ‘jokin’ oli Jumalan Henki, joka kutsui ihmisiä Jumalan puoleen.

 

Vuosien jälkeen tuli viimein aika julkistaa sävellyksiäni, joita oli kertynyt muutama sata. Olin 25vuotias, kun ensimmäinen sävellyksistäni koottu CD ilmestyi (Voice Of God ‘Uusi sydän’). Julkistamishetki Tullikamarilla Tampereella tuntui uskomattomalta. Jumala oli antanut minulle lahjan ja nyt sain viimein käyttää sitä Hänen kunniakseen.

 

Harri Sampakoski perusti Hitsound studion, missä saimme työstää syvällisemmin musiikkia. Marraskuussa 2001 ilmestyikin toinen sävellyksistäni koottu Cd (Siskot ‘Hyvää Joulua’), keväällä 2002 kolmas Cd, nimeltä "Hän", Seitsemän yhtyeen kanssa. 2004 julkaistiin ensimmäinen sooloalbumini englanniksi "What Is Love About" ja 2006 toinen sooloalbumi "Kuin kyyhkynen".

 

Voin vain sanoa, että toivon Jumalan puhuvan ihmisille sävellysteni kautta niin. että hekin saisivat löytää sen aarteen, minkä olen itse saanut löytää elämääni: Jumalan Pojan."

 

 

Sydämeltä sydämelle

 

"Kerran eräältä laulajalta kysyttiin TV-haastattelussa: 'Laulat laulussasi 'Do You Believe In Love After Love'. No miten on, uskotko itse rakkauteen rakkauden jälkeen?' Laulaja katsoi haastattelijaa ymmällään ja sanoi: 'En ole koskaan ajatellut tuota.' Tuo tapaus hämmästytti minua, koska olin aina luullut, että laulajan pitää samaistua siihen, mitä välittää kuulijalle. Itse 'elän' kappaleet, joita laulan sekä äänityksissä että esiintymisissä ja pyrin siihen myös omassa elämässäni. Siksi en voisi laulaa muusta kuin siitä, minkä uskon 100%:sti olevan totta.

Olen saanut olla levynteossa mukana jo useita vuosia, se on tuntunut hienolta! Yksi mielenkiintoinen tilanne on se, kun oma sävellys, jonka on soittanut pianolla tietokoneen muistiin, kuullaan sovituksen jälkeen kokonaisena kappaleena, jossa soivat jousiorkesterit, herkät huilut, kastanjetit ja muut.

Toinen mielenkiintoinen tilanne on se, kun joukko ihmisiä opettelee tuon tekemäni laulun ja laulaa sitä mukana innostuneena. Silloin voin todella iloita ja kiittää Jumalaa, että saan olla Hänen käytössään, ihan niinkuin jokainen ihminen, kun hän löytää sen paikan, minkä Jumala on häntä varten valmistanut".

 

           Kuuntele/lataa musiikkinäytteitä (mp3) Mian Cd:ltä osoitteessa www.hitsound.fi/listenfi.htm

Lisää aiheesta Musiikki:

Musiikin synty  CD esittelyt  Sanat  Nuotit  Keikat  Keikalta  Julisteet  Videot  Videontekoa  Net Shop

 

KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP