KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP

w w w . m i a j o k i . c o m  

Sisustus Intro   Kodin sisustaminen   Sisustustyylit     Sisusta viisaasti     SisustuslinkitBlogi

TERVETULOA UUTEEN KOTIIN!

Täältä saat ideoita sisustaa kotisi ehkä hieman enemmän sellaiseksi, josta olet aina unelmoinut. Paikaksi jossa todella viihdyt, silloinkin kun ulkona sataa, on pimeää tai kun elämme aikaa, jolloin aurinko vierailee Suomen taivaalla vain harvoin. On kotisi sitten pieni tai iso, tärkeintä on, että se on oman oloisesi ja, että 'sielusi lepää siellä'.

Seuraavassa annan joitain hyväksi todettuja vinkkejä kodin sisustamiseen pääosin Vintage-tyylillä, eli tekemällä vanhasta edullisesti uutta.

VALOISUUS KODISSASI

K U V A S S A:

Ystävä antoi minulle ihania liljoja, jotka löysivät heti paikkansa keittiön pöydältä.

Aivan samoin kun meitä kehotetaan astumaan pimeydestä valkeuteen, kotisikin kaipaa sitä. Jos huone on pieni, siitä saadaan suurempi, kun maalaat ja sisustat kaikki mahdolliset pinnat vaaleilla sävyillä. Pienetkin muutokset sisustuksen sävyissä vaaleampaan, tekevät heti kesäisemmän ja valoisamman vaikutelman.

V I N K K I : Vaihda tummat verhot ja pöytäliinat vaaleisiin. Valitse sellaiset verhot, jotka peittävät mahdollisimman vähän ikkunan pinta-alaa.
Jollet jaksa tapetoida uudestaan, maalaa esim. seinähyllyköt ja taulujen kehykset valkoisiksi. Pelkästään valkoisestakin löytyy kauniita sävyjä, kuten Kermanvalkoinen, Vanilja ja Luonnonvalkoinen.

   KESÄ JATKUU KOTONA

Viisaudella talo rakennetaan ja ymmärryksellä vahvaksi varustetaan. (Sananlaskut 24:3)

Muualla maailmassa, lämpimissä maissa, ihmiset saavat nauttia luonnon vehreydestä ja kukista pitkin vuotta. Meillä Suomessa luonto on valkoinen ja harmaa suuren osan vuodesta. Siksi voisimme jatkaa kesää kotona sisätiloissa. Luontoa jäljittelevät maisematapetit, aidot tai aidonnäköiset silkkikukat ja vaaleat sävyt auttavat kesän luomisessa sisätiloihin.

K U V A S S A:

Otimme kuvia Arboretumin valloittavista ruusuista ja teetin niistä tauluja talviaikaa virkistämään.

V I N K K I : Jos sinulta ei löydy viherpeukaloa, hanki ihania aidonnäköisiä silkkikukkia. Niitä ei tarvitse kuin pesaista kerran pari vuodessa. Valikoimia löytyy tyylikkäistä murateista romanttisiin ruusuihin ja pioneihin.

KOKO KOTI VIIHTYISÄKSI JA TOIMIVAKSI

'Jos Herra ei huonetta rakenna, sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo.' (Psa.127:1)

Sisustustyylejä on useita, kukin valitsee itselleen juuri sen oman tyylinsä. On kuitenkin olemassa tiettyjä perusasioita, jotka sopivat koko sisustamistouhuun yleensä.
Kun haluaa antaa kodista siistin vaikutelman voi käyttää hyväkseen jo satoja vuosia vanhaa rokokoo tyyliä: kuvio toistuu molemmilla puolilla samanlaisena, eli peilikuvana.
Mitä enemmän värejä, sitä sotkuisempi tunnelma. Tavaroita voi olla esillä paljonkin, jos sävyt sointuvat yhteen. Värien harmonia on kuin kaunista musiikkia, missä ei ole riitasointuja. Unelmoin aina kodista, jossa voisi olla sininen huone, vaaleanpunainen huone ja vaaleankeltainen huone. Herran armosta, sain viimein sellaisen kodin, mistä sain rakentaa mieheni kanssa sellaisen, mistä olin unelmoinut. Maalipurkkeja ei säästelty!

 

V I N K K I :

Kuvittele kotisi siivousvaiheessa tilanteeseen nimeltä 'ensiesittely'. Asiantuntijat ovat antaneet tilanteeseen hyviä neuvoja: Selkeytä hyllyjen ja pöytien päälliset, poistamalla kaikki ylimääräinen kaappeihin sisälle tai kauniisiin sisustuslaatikoihin. Valitse joka huoneeseen vaalean sävyn lisäksi vain kaksi pääväriä. Asenna ovet tai verho kirjahyllyihin, joista pursuaa kaikki mahdolliset värit.

K U V A S S A:

Kotiovi toivottaa tulijan tervetulleeksi. Sinnikkäästi kukkivat pelargoniat löysivät paikkansa valkoisiksi maalatuista kukkapurkeista.

KODIN HUONEET - Siisti eteinen

K U V A S S A:

Vanha vaatekaappi maalattiin mattapintaisella maalilla (sävy ja avaimiin pujotettiin kristalliremmit (Minimani)

T I L A N N E:

Eteinen on yleensä se 'katastrofi alue', missä kaikki on esillä pitkin poikin. Mietin kauan, miten eteisestä saisi harmonisemman näköisen...

 

T O T E U T U S:

Vastaus oli pitkä kaappi, jonka sisälle voi piilottaa kaikki takit ja ulkotarvikkeet (hatut, huivit jne.) ja jonka alle voi piilottaa käytettävät kengät. Pitkän kaapin ja seinän väliin jäi vielä tila, johon mahtui seinäkoukut, joihin pikkuväki voi nopeasti ripustaa pienet takkinsa.

 

Kodikas, mutta avara käytävä

Y L Ä K U V A S S A:

Koiraportti tehtiin näyttävämmän näköiseksi kiinnittämällä portin koriste keskelle. Puolipyöreä pöytä ei vie liikaa tilaa.

 

A L A K U V A S S A:

Pöydän yläpuolelle seinälle sai esille koriste-esineitä ilman, että ne olisivat vieneet tilaa käytävältä. Enkeliveistoksen takaa löytyy Vihkiraamattu.

T I L A N N E:

Käytävillä pienenä vaaratekijänä on usein ahtaus. Siksi kodikkuutta lisäämään kannattaakin valita esineet, jotka sijoitetaan seinille tai vievät muuten vähän tilaa.
Peilit tunnetusti 'tekevät lisätilaa' avaamalla tilan tuplaksi uuteen ikkunaan.

 

T O T E U T U S:

Valitsin käytäville vain vaaleita esineitä, jotka sijoitin ylös seinätarjottimille ja kapealle puolipyöreälle pöydälle, johon voi laskea kädestään tavarat, jotka ovat menossa jonnekin (ja joita etsitään kissojen ja koirien kanssa, jolleivat ne ole juuri siinä pöydällä).

Portaikosta turvallinen ja valoisa

K U V A S S A :

Rokokookehys löytyi Ikeasta vain mustana, mutta maalasin sen kermanvärisellä kalustemaalilla

T I L A N N E:

Portaikko on se paikka, missä monesti juostaan kiireellä rappuja ylös ja alas ja joissa monesti tapahtuu myös vaaratilanteita. Siksi portaikkoon on hyvä asentaa paljon valoa tai rappujen kohtaan led-valot, jotta hämäryys ei ainakaan lisää tapaturmariskiä. Rappuihin voi lisätä teipattavat liukuestemattosuikaleet (Ellos), joita saa eri sävyisinä.

Seinille ei kannata ripustaa mitään, missä on ulokkeita, niihin voi ohittaessaan vahingossa törmätä.

 

T O T E U T U S:

Portaitten alapäähän laitoin seinälle ison nukketaulun (kehys: Ikea) ja portaikon kattoon asennan ison riippuvan kattokruunun, joihin laitetaan tuikut pimeinä kuukausina, jotka tuovat portaikkoon vielä oman lisävalonsa.

K U V A S S A :

Rautaportin osista rakennettu portaiden kaide maalattiin hopeasta valkoiseksi. Portaat olivat puun (koivun) väriset, nekin maalattiin valkoiseksi kahteen kertaan. Kalustemaalin kannattaa antaa kuivua rauhassa, jotta tulos olisi mahdollisimman kestävä.

Liukuesteet on hyvä liimata rappusten astintasoihin, koska maalatut raput ovat liukkaat.

Rappukäytävässä on sekä normaalikattovalo sekä öisin käyttöön otettava tähtitaivas, jossa välkkyy 180 tähteä haluttuun tahtiin. Edullisin kuituvalosarja löytyi Saksan Ebay:lta (89,-+pk.20,-). Kattolaattoihin porattiin 1mm:n poralla 180 reikää, joihin suihkutettiin kuituliimaa kohde kerrallaan, sitten kuidut pujotettiin reistä yksitellen ja leikattiin ylimääräinen kuitu kattolaatan toiselta puolelta pois.

Keittiö on kodin sydän

T I L A N N E:

Keittiössä ainakin perheen äiti viettää suuren ajan elämästään, siksi sen tulee olla erityisen toimiva ja paikka, missä on hyvä olla ja työskennellä. Valoisuus (hyvä päävalo ja työpistevalaisimet) ovat tärkeä ominaisuus. Vaalea, mutta kuviollinen sisustus antavat viihtyvyyttä ja helpotusta siivoamiseen.

 

T O T E U T U S:

Keittiön ovien päälle liimattiin fasettihiotut peilit. Peiliovet taas peilasivat ikkunoista tulevan valon, joten valoisuus saatiin keittiöön helposti. Keittiön väritykseksi valittiin keltainen ja vanilja, siten aurinkoinen olo huokuu kalusteista sateisenakin päivänä.

 

Y L Ä K U V A S S A:

Myös kaappien sisus voi olla kutsuva. Tälle hyllylle olen kerännyt pitsikeramiikkaa.

 

K E S K I K U V A S S A:

Viihtyvyyttä keittiöön lyhdyillä ja kukilla. Pöytävalaisin (Anttila) on kesäkäyttöön ja lyhdyt talveksi.

A L A K U V A S S A:

Katossa roikkuu vain yksi Maria Theresa kruunu, mutta peilit toistavat sen nelinkertaiseksi. Peilipinta toistuu myös mikrossa (Markan talo).Yrtit kasvavat pöydällä, siitä niitä muistaa lisätä ruokiin. Myös minipuut (Pirilän kukkatalo) viihtyvät keittiössä. Pienen etsinnän tuloksena löysin vaniljan sävyisen kahvin- ja vedenkeittimen sekä paahtimen (Net Rauta).

Lastenhoitonurkkaukseen Shabby Chic'iä

Y L Ä K U V A S S A:

Pupu ja pikkunallet voi tarvittaessa antaa pikkuisen käteen vaippaa vaihdettaessa.

 

A L A K U V A S S A:

Ikkunalliseen seinäkaappiin voi laittaa kaikki kauniit tavarat esille.

 

T I L A N N E:

Ihana lastenmaailma kaikkine eri tarvikkeineen tuo mukanaan myös jatkuvat sekasotkun. Onneksi kuitenkin nykyään lähes kaikki lasten käyttötarvikkeet on mahdollista piilottaa kauniisiin pikkukaappeihin, peltirasioihin, koreihin ja pussukoihin.

 

T O T E U T U S:

Lasten vaipat laitoin henkarissa riippuvaan röyhelöiseen vaippapiiloon, sen sai riippumaan poistoilmalämpöpumpun seinään. Voiteet, harjat ja muut löysivät paikkansa seinään kiinnitetystä pikkukaapista. Hoitopöydän reunaan asennutin verhon, jonka taakse sai piiloon kaikki isommat lastentarvikkeet.

   Olohuone on kodin edustushuone

Y L Ä K U V A S S A:

Olohuoneen ruusuinen näkymä. Rautaruukku on 'raahattu' Espanjasta.

 

K E S K I K U V A S S A:

Italialaiseen sohvakalustoon oli helppo löytää sopivat tyynyt nyt kun rokokoo-aihe on 'in'.

A L A K U V A S S A:

Vanha pillilasikruunu löytyi netistä (Huuto Net)

 

T I L A N N E:

Olohuone on tehty omaa ja vieraiden viihtymistä varten. Sinne kerätään kauneimmat kalusteet ja koristeet.

Lapsiperheissä sohvien istuinosat kannattaa peittää sohvien sävyihin sopivilla kauniilla kankailla. Mahdollinen takka tai leivinuuni kannattaa maalata tai rapata kalusteisiin sopivilla väreillä.

Verhoja voi olla kahdet erilaiset ja vaihdella niitä sitten talven ja kesän mukaan. Pelkästään verhojen ja sohvien suojakankaiden vaihtelu, tekee huoneesta kuin uuden.

 

T O T E U T U S:

Tein olohuoneesta ruusutarhan, joka kukkii talvellakin. Yksi seinistä tapetoitiin ruusutapetilla. Muut seinät saivat koristeekseen ruusuboordin, siten ne yhdistyivät itse ruususeinään. Ruususeinä ei tarvinnut peilin lisäksi montaakaan muuta koristetta. Vaaleita rokokoo-sohvia etsin kauan ennenkuin löysin mieleiset eli Köyliöstä saakka. Suojasin istuinosat valkoisella kankailla, jotka on helppo pestä.

 

Y L Ä K U V A S S A:

Olohuoneen ruusuinen näkymä. Rautaruukku on 'raahattu' Espanjasta.

 

K E S K I K U V A S S A:

Italialaiseen sohvakalustoon oli helppo löytää sopivat tyynyt nyt kun rokokoo-aihe on 'in'.

A L A K U V A S S A:

Vanha pillilasikruunu löytyi netistä (Huuto Net)

      
K U V A S S A: (vas.) Olohuoneen yksi seinä tapetoitiin rohkeasti Vintage- ruusutapetilla (K-Rauta). (oik.) Areenan antiikkipuolelta löytyi ruskea vanha kaappi, jonka maalasin sadunomaisin värein. Romanttinen lamppu löytyi yllättäen Kuljun Kartanosta.

   Olohuoneen lisä-osa

K U V A S S A:

Kyyhkyjen keskellä häämöttää voiton merkki.

T I L A N N E:

Olohuone voi koostua useista eri huoneista, jolloin oviaukot kannattaa suurentaa mahdollisimman isoiksi. Huoneet voi sitten tarvittaessa erottaa väliverholla muinaiseen israelilaiseen tapaan.

 

T O T E U T U S:

Olohuoneesta tehtiin isompi yhdistämällä siihen toinen huone, jolloin oviaukosta tehtiin suurempi ja oven viereinen seinä avattiin. Tähän osasta tuli roomalainen puoli.

   Makuuhuoneeseen tunnelmaa

K U V A S S A:

Makuuhuoneen ruusuista romantiikkaa

T I L A N N E:

Makuuhuone on se romanttisin paikka koko talossa, jonne aviopari käpertyy pitkän päivän jälkeen. Valaistus voi olla tunnelmallinen. Sängynpeitto, matto ja verhot kannattaa valita yhteensopiviksi, pelkästään sillä saa luotua sisutuksellisesti tyylikkään tunnelman. Pimennysverho kannattaa käytännön syistä ehdottomasti hankkia ja sen saa tarvittaessa verhokapan alle piiloon.

Kaappitila on olennaista makuuhuoneessa, jollei erillistä kaappikomeroa ole. Lisätilaa ja avaruutta saa makuuhuoneeseenkin helposti, kun kaapinovet vaihtaa peilioviksi tai vanhoihin kaappeihin liimaa peilit.

Myös sängynalunen kannattaa hyödyntää. Sängynaluslaatikoihin varastoit eri vuodenaikojen vaatteet ja kengät. 

T O T E U T U S:

Vielä rakenteilla olevaan yläkertaan tulee varsinainen makuuhuone, sen aikaa olemme tehneet alakerran huoneesta sekä työ- että makuuhuoneen jakamalla sen ruususermillä. Sinne tänne ole ripotellut pieniä valopisteitä, mutta yläkertaan asennamme tähtitaivaan led-valoista, mikä sen romanttisempaa...

WC:stä helposti siistittävä, mutta nostalginen

T I L A N N E:

Wc on yleisesti aika pieni tila sisustaa, siksi ideat ovat tarpeen, jotta pikkutilasta saa käytännöllisen, toimivan, mutta myös viehättävän tilan. Pitkä kaappi on hyvä valinta pieneenkin vessaan. Alahyllyillä voi pitää papereita ja vaihtopyyhkeitä ja ylähyllyillä muita tarvikkeita. Pitkän kaapin voi hyödyntää toisellakin tavalla, kun siihen asentaa peilin. Tällöin kaappi toimii sekä peilinä, että tavaroiden säilyttäjänä, jolloin peilikaappia altaan yläpuolelle ei tarvita lainkaan. Altaan yläpuolelle voi tällöin laittaa kauniin leveäkehyksisen peilin ja tason, johon saa esim. kauniin hammasmukin ja korutelineen. Vessan seiniin kannattaa asentaa pieni hyllytaso, joka kiertää seinää kulmasta kulmaan. Hyllytasolle voi laittaa sisustustavaroita esille, kuten kasvopyyherasian jne. 

K U V A S S A:

Seinätasosta sain hyvin lisätilaa koruhyllykölle ja kauneuspyyhkeille. Kultainen vanha kehys sai kermanvärisen maalin pintaansa. Pyyhkeet (Finlaysson Klubi-sarja) ovat sopivan kuviolliset, eikä lika näy niissä ainakaan ihan heti.

T O T E U T U S:  

Valitsimme toisen vessan vieras WC:ksi ja toisen enemmän omaan käyttöön. Tämä osoittautui sittemmin hyväksi tavaksi toimia, näin vieraille oli tarjota aina se 'siistimpi versio'.

Lavuaaritasolle mieheni värkkäsi seinähyllyn, joka jatkui lavuaarista seinän toiseen reunaan saakka, Hyllylle laitoin mm. rautaisen telineen, josta kotinsa löysivät korut ja muut lapsia kiinnostavat asiat :)

Ylemmälle rautahyllylle laitoin vanhanaikaiset purkit ja korutelineen, eli sellaiset, mitkä kiinnostavat pienokaisia vielä enemmän. 

   

K U V A S S A:

(vas.) Rautahyllykkö (Pussukka) sai kantaakseen korut ja ikikestävän ruusun. (oik.) Lady koruteline (Etola) löysi paikkansa korkeammalta rautahyllyltä.

TERASSI - KUISTI

T I L A N N E:

Mikäli mahdollista, terassista tai kuistista kannattaa tehdä tai laajentaa mahdollisimman iso.

Terassista voi myöhemmin tehdä lasitetun kuistin, jos siihen on innostusta.

Isosta terassista tulee kesällä tärkein huone, siellä syödään, kahvitellaan, otetaan aurinkoa ja oleillaan muutenkin.

Kuisti taas on mieluinen myös syksyn ja talven saavuttua. Kuistille voi jättää likaiset kengät ja kuravaatteet, eikä lika pääse sisälle saakka.

Y L Ä K U V A S S A:

Alumiinikalusteet (Löytöliiteri), saivat melkein kesän jokaiselle päivälle käyttäjiä

 

K E S K I K U V A S S A:

Terassin aidan mies teki käsityönä. Taivasalle sijoitettiin muovikalusteryhmä (Masku).

 

A L A K U V A S S A:

Rautapenkki (Saksan Ebay) sijoitettiin katettuun osaan ja pöydän alle laitettiin kaikki ylimääräiset asiat.

T O T E U T U S:

Mieheni rakensi n.50 neliön terassin äitini antaman vinkin perusteella. Työ oli melkoinen, mutta kyllä kannatti! Koko kevään, kesän ja syksynkin vietimme melkein kokonaan terassilla. Siinä tyttömme opetteli jopa pyöräilemään. Juhlien aikaan vieraat saivat ruokailla ulkona isoissa pöydissä, kun sisällä olisi ollut jo liian ahdasta. Yläkerran parveke teki osan terassialueesta katetuksi terassiksi, jossa istuskelimme sateen ropistessa villatakit päällä. Katettuun osuuteen laitoin alumiiniset ja rautaiset kalusteet, jotteivat ne ruostuisi niin nopeasti ja taivasalle muoviset kalusteet. Katettuun alueeseen laitoin myös ison pöydän pitkäliepeisellä vahakankaalla. Niin pöydän alle, liinan taakse, sai piiloon lasten leikkitavarat, saappaat jne.

      Sisustus Intro   Kodin sisustaminen   Sisustustyylit    Sisusta viisaasti    SisustuslinkitBlogi

KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP