KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP

w w w . m i a j o k i . c o m  

 Sisustus Intro  Kodin sisustaminen  Sisustustyylit    Sisusta viisaasti    SisustuslinkitBlogi

   VALLOITTAVAT SISUSTUSTYYLIT

Klassismi   Italialainen tyyli   Maalaisromantiikka   Moderni tyyli   Nostalgo_Paradisos   Rappioromanttinen tyyli   Rokokoo   Romance   Shabby Chic  Old French Style   Vintage

Maalaisromantiikka
Vanhoja  tavaroita, raitaa, ruutua ja kukkia

Kaikki mummolan aarteet uudestaan esille. Jos mummola puuttuu, myös kirpputorit auttavat asiassa. Kirppareilta löytyy suomalaista talonpoikaistyyliä sekä maalaisromanttisia kukka- ja ruutukankaita. Aidonnäköisiä silkkikukkia löytyy edullisesti melkein joka sisustuspuolen omaavasta kaupasta. Laura Ashley tarjoaa maalaisromantiikkaa sitä kaipaaville. Vanhat tekstit, varsinkin Times New Roman -tyypillä kuuluvat asiaan.


P Ä H K I N Ä N K U O R E S S A :

Kunnosta vanhaa, lisää romantiikkaa kukin ja pitsein.

K U V A S S A:

Kasvopyyherasia (Kuljun Kartano) onkin saanut täytteekseen unikkokimpun.

K U V A S S A:

Maustekaapinkin saa näyttämään maalaisromanttiselta vanhanaikaisilla purnukoilla ja munakupeilla (Vapaa Valinta).

Shabby Chic
Valkoinen, pinkki ja pastellit, kukkakuviot ja pitsit

Ihanaa romanttista valkoista ja babypinkkiä sekä muita herkullisia pastelleja kuuluu Rachel Ashwellin kehittämään tyyliin Shabby Chic. Kukkien ystävänä hän sanoo mm, että kukaton huone on sieluton huone.


P Ä H K I N Ä N K U O R E S S A :

Maalaa tummat valkoisiksi tai pastelleiksi, ripottele sekaan kirpputorilöytöjä ja kukkakuoseja!

K U V A S S A:

Vanha ruskea piironki maalattiin mitä herkullisimmin värein (vanha vanilja, roosa ja antiikin vihreä ja päälle valkoisia sipaisuja kuivahkolla siveltimellä). Ruusuastiasto löysi hyvän paikan sen hyllyltä.

K U V A S S A:

Ruskea antiikkikaappi sai uuden asun, kun se hiottiin (huh!) ja maalattiin. Laatikot ovat vielä muuttokuormassa piilosilla, niinpä ihanainen pitsi helpottaa tilannetta.

K U V A S S A:

Tässä enkelipatsas (Kodin Ykkönen) on saanut rokokoo korurasian (Jysk) taakakseen. Hortensiat on valittu tapetin mukaan.

Nostalgo Parádisos
Kreikkalaisvivahteinen, antiikkinen, pääasiassa valkoisen eri sävyillä leikittelevä sisustustyyli

Valkoisin sävyihin perustuva sisustustyyli herättää henkiin antiikin Kreikan. Pylväät ja konsolit tuodaan tähän päivään. Nostalgiset ruukut kiedotaan murateilla ja kärhöillä.  Kristallikyntteliköt ja kattokruunut viedään terasseille saakka tunnelmaa luomaan. Nostalgo Parádisos-tyyliin kuuluu myös puutarhan sisustaminen kreikkalaistyylisillä patsailla, lintuhäkeillä ja lyhdyillä.


P Ä H K I N Ä N K U O R E S S A :

Toista sävyjä valkoinen ja harmaa, yhdistä niihin vain vähän vaaleanpunaista ja vaalean lilaa. Maalaa mattapintaisella valkoisella maalilla kaikki rauta ja puuesineesi. Liinaa tai tee sablonalla niihin vanhanaikaisia tekstejä. Kiedo silkkikukkiin helmipunoksia ja kristallinauhoja. Liimaa valkoisia massasta tai puusta muotoiltuja koristeita peileihin, vitriineihin sängynpäätyihin jne.

Lue lisää: www.nostalgoparadisos.com

K U V A S S A:

Peili (Pussukka) toistaa Nostalgo Parádisos -tyyliä parhaimmillaan

Old French style
Ajan patinoimat esineet ja kalusteet romantiikalla höystettynä

Varsinkin tanskalaiset ovat innostuneet uudestaan vanhasta nostalgisesta ranskalaisesta tyylisuunnasta. Juuri tanskalainen lehtitalo esim. julkaisee upeita lehtiä Vakre Hjem & Interiör ja Jeanne d'Arc Living. Vanhat tekstit ja erilliset kirjaimet, ruostuneet rauta esineet ja kalusteet - yleensä kaikki ajan patinoima esineistö voidaan kategorioida tähän tyylisuuntaan.


P Ä H K I N Ä N K U O R E S S A :

Hanki sinkkiastioita tai pahvilaatikoita, johon voit tekstata itse tai sabluunan avulla tekstejä vanhalla tyylillä. Laita uudet värkkäät tavarat laatikoihin ja jätä esiin ainoastaan nostalgiset esineet väreissä valkoinen, harmaa ja ruoste.

K U V A S S A:

Pyyheliinateline saa kantaa koruja. Ainoastaan helmikorut on jätetty esille. Tuoksulaatikosta (Villa Rosmarin) leijailee hyvä romanttinen tuoksu

Rappioromanttinen tyyli
Rauta, ruoste, romantiikka

Enää ruosteinen rautakoriste, tuoli tai muu ei ole poisheitettävien listalla. Ruostunut tai kulunut asia on saanut uuden nimen, se on rappioromanttinen. Se, mitä toiset heittävät pois, sitä toiset keräävät.


P Ä H K I N Ä N K U O R E S S A :

Sipaise pensselillä valkoista maalia sinne tänne vanhoihin ruukkuihin tai rautaesineisiin. Se on siinä!

K U V A S S A:

Lepäävä Herran enkeli on nukahtanut sähköpianoni päälle. Siinä se viihtyy lasikristallien välkkeessä.

K U V A S S A:

Irtokristalleja tai kristalliketjuja (aitoja tai lasisia), voi rappioromanttiseen tyyliin pujotella oikein kuluneidenkin esineiden tai lamppujen sopukoihin. Maria Teresa kruunu saa vielä odottaa ajan patinaa, mutta kristallit siinä on jo valmiina.

Romance
Rautakiehkurat, ylellinen romantiikka

Romantiikan tyylisuunta  on niitä kauan tunnettuja tuulahduksia viime vuosisadalta. Todelliset romantikot rakastavat tätä tyylisuuntaa, joka on nyt herännyt henkiin syvästä ruususen unestaan.

Romanttisuus pursuaa ylellisyyttä. Koristeelliset muodot niin kankaissa kuin esineissäkin kuuluvat kuvaan, muodot koristellaan usein vielä paljetein, helmin sekä kullan, kuparin tai platinan hohteella.


P Ä H K I N Ä N K U O R E S S A :

Ompele tai sido suorista kankaista puhveja, tapetoi seinät maisematapeteilla, asenna seinille romanttisia metallihyllyjä ja lyhtyjä!

 

K U V A S S A:

Ylellisen romanttinen lyhty saa tuikut lasiensa sisään joulun alla, muuten se roikkuu kaikessa komeudessaan maisematapettia (Saksan Ebay) vasten. Hankin vielä toisenkin antiikin vihreän lyhdyn Huuto Netistä, joka odottaa pääsyä yläkerran alkoviin, siihen on asennettu oikea sähkövalo.

Moderni tyyli
Huipputyylikkäät designkalusteet, pelkistetyt selkeälinjaiset pinnat.

Italialaisen suunnittelun toinen puoli on edellisestä prameasta suunnittelusta totaalinen kääntöpuoli. Vähäiset irralliset tavarat pöytä- ja hyllytasoilla. Selkeät, arvokkaat pinta-materiaalit ja näyttävät valaisimet ovat italialaisen modernin sisustustyylin avainsanat.


P Ä H K I N Ä N K U O R E S S A :

Poista pöydiltä ja näkyviltä pinnoilta kaikki ylimääräinen. Asettele värisävyjen mukaan esille pelkät tyylikkäästi muotoillut asiat. Anna valaisimien näytellä tärkeää osaa: Asettele näyttäviä valaisimia matalalle, kasvojen korkeudelle.

 

K U V A S S A:

Musta nahka ja lasi ovat aina tyylikäs yhdistelmä. Design valaisin ja kynttilänjalat kristallilampun ohella luovat arvokkaan ilmapiirin.

Rokokoo
Koristeelliset ornamentit, sirot ja kaarevat muodot

Rokokoo eli Rocaille (pieni koristeluola) sai alkunsa kuningas Ludvid XV:ltä. Tyyliä kuvaa simpukka kuvio ja sen ohella epäsymmetriset ornamentti-aiheet kuten kukat, köynnökset ja lehtiasetelmat. Pyöreät leikkaukset mm. ovikaaret, sirot kaarevan muotoiset huonekalut (mm. Chippendale), koristeelliset kiehkurakuvioiset kankaat ovat sitä tyypillistä Rokokoota, minkä mekin tunnemme.


P Ä H K I N Ä N K U O R E S S A :

Mattakulta spraymaalipullo tai parhaassa tapauksessa lehtikulta-arkki esiin ja kultaamaan koukeroisia rautaesineitä rokokoon tyylisiksi!

 

K U V A S S A:  Vanha Huutokaupasta löydetty kattokruunu on saanut kattorosetista näköistänsä seuraa. Rosetti on pohjamaalattu luonnonvalkoiseksi, jonka jälkeen kultamaalattu koristeosista ja päällystetty kultahileellä.

Klassismi
Harmoniset beigen sävyt

Klassismi on se turvallinen tyylisuunta, mihin meillä Suomessa päädytään yleisimmin. Se sopii hyvin niin miehen kuin naisenkin makuun ja huokuu harmoniaa joka katsojan silmään.

Klassismi  on yleisväritykseltään vaalean beigen ja eri pastellisävyjen vuorovaikutus, johon voidaan kuitenkin yhdistää rohkea viininpunainen, sininen tai ruskea.

Pienet kauniisti muotoillut yksityiskohdat näyttelevät suurta osaa tässä tyylissä. Luonnon omat materiaalit, mutta myös pitsit ja käsikirjonnat sopivat mukaan.

Klassismi  ei pääse oikeuksiinsa, jollei siihen lisätä ripaus romantiikkaa jugend- tai baroc-kuvioista.


P Ä H K I N Ä N K U O R E S S A :

Valitse vaalean beigensävyisiä kankaita verhoihin, mattoihin ja pöytäliinoihin. Yhdistä niihin näyttäviä sisustusesineitä.

 

Y L Ä K U V A S S A:

Upea Michel Angelon työ sopii klassiseen tyyliin niin värimaailmaltaan, kuin maalaustyyliltäänkin. Patinoitu kristallikruunu (Koti Elegant) heijastaa valoleikin seinälle.

Vintage
Vuosikymmenten muistot uudelleen esille

Vintage - sana tarkoittaa vaatteita tai esineitä menneiltä vuosikymmeniltä. Vintage pitää sisällään useita tyylisuuntia, jotka ovat aidosti vanhoja. Uusista tavaroista voi tehdä vintagea tuunaamalla ne vanhan näköisiksi, mutta silti aitoa vintagea ne eivät ole. Vintagelle ominaista on vanhat valokuvat, hengelliset esineet, vanhat ovet ja ikkunanpielet jne. 'Vintagelaiset' penkovat ja kiertävät kirpputoreja löytääkseen kotiinsa palan menneisyyttä, esineitä, joilla on oma tarinansa.


P Ä H K I N Ä N K U O R E S S A :

Tongi vintistä ajan patinoimat esineet ja valokuvat esille, tai tee uusista esineistä 'vintagea' sipaisemalla niihin 'huolimattomasti' valkoista maalia sinne tänne.

 

K U V A S S A:

Maailman suurimman uhrauksen merkki kahden valkoisiksi maalattujen kyyhkyjen keskellä.

Italialainen tyyli
Useat puuleikkaukset ja ylelliset koristelut

Italialaiset ovat taitaneet muotoilun lienee kaikista taitavimmin ranskalaisten ohella koko maailmassa. He ovat näyttäneet esimerkkiä, mitä on herkullinen muotoilu, näyttävät kuninkaalliset kangaskirjonnat ja ornamentit. Kultausta ei säästellä, eikä puuseppien taidokasta työtä. Italialainen muotoilu kalusteissa, saa katsojan palaamaan historiassa taaksepäin ns. 'aurinkokuninkaan' Ludvig XV aikakauteen.

P Ä H K I N Ä N K U O R E S S A :

Maalaa ruskeat, runsasmuotoiset kalusteet kermanvärisiksi. Viimeistele kultamaalilla ja pastellisävyillä kalusteiden kauneimmat leikkaukset.K U V A S S A:

Harvinainen italialainen kalusto löytyi yksityiseltä myyjältä. Myös Silik Rokokooksi kutsuttu kalusto vaatii kodin parhaimman paikan.

Sisustus Intro  Kodin sisustaminen  Sisustustyylit    Sisusta viisaasti    SisustuslinkitBlogi
KOTISIVU MUSIIKKI AVAIMET SISUSTUS VALOKUVAUS HÄÄT VAUVAT  TAIDE   KOIRAT SHOP